Hvad er Alpaca Garn?

Hækleboksens Alpaca garn, er superlækkert og meget blødt, som kan anvendes til et hav af forskellige opgaver.

Garnet bliver fremstillet af 100 % fin og blød uld fra alpakaen. Alpakaen lever i ca. 3500 – 5000 meters højde i Andesbjergene, dette kræver en pels af en helt enestående beskaffenhed. Alpaka garn består således af hule fibre og den stillestående luft som dermed opstår imellem de enkelte fibre, er årsag til at pelsen har en fantastisk naturlig isolerende effekt.

Oven i dette, kan alpaca garn absorbere helt op til 35 % fugt. Det betyder at garnet, har en helt fantastisk evne til at transportere sveden væk fra kroppen, og det betyder at du altid føle dig tør og godt tilpas. Alpaca garnet kan anvendes til projekter hækleprojekter året rundt.

Slidstærk og i utrolige lækre farver

Hækleboksens Alpaca er spundet af 3 tråde. Alpaca garnet kommer i et stort udvalg af lækre farver, lige fra de meget farverige, til de mere nedtonede farver. Derved vil der altid være mulighed for at finde lige præcis den farve du ønsker til dit projekt.

Hækleboksens Alpaca garn er desuden et meget fleksibelt garn, da det ikke blot er velegnet til hækling, men altså også strikning og filtning.

Allergi og irritation?

Hækleboksens Alpaca garn er meget glat, dette betyder at garnet ikke giver kløen eller irritation ved kontrakt med kroppen, som ellers kan opleves med andre typer af uldgarn.

Oplever du en allergisk reaktion ved eksempelvis fåreuld. Anbefaler vi i stedet at bruge alpaca. Alpaca garnet vil for mange vedkommende være en langt bedre løsning, da der i garnet her ikke forekommer lanolin, som eksempelvis fåreuld. Så er du ikke så meget til uldtrøjer osv. Så giv alpaca garnet et skyd.

Mange muligheder for anvendelse

Alpaca garnet er et meget let materiale, og kan snildt anvendes til at fremstille tøj til alle årstiderne. Som nævnt kan garnet anvendes til hækling, strikning og filtning, og der vil altså derfor altid være et projekt at gå i gang med her. Da det er et let of luftigt materiale, kan det anvendes til begge køn, og i alle aldre. Du vil desuden opleve at mange opskrifter henviser til brug af alpaca garn, da der er utroligt populært og utroligt lækkert garn.

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.